- מתכונים
- קציצות בקר בקרם עגבניות, מרווה
המרכיבים:
לקציצות:
600- 550 גר' צוואר או כתף בקר, טחון פעם אחת
150 גר' שומן בקר (אפשר גם שומן טלה למי שרוצה לממולאים כמו קישואים או ארטישוק)
300 גר' חלה מושרית במים כ-2 דקות, סחוטה בין כפות הידיים (שוקלים לאחר השרייה)
1/2 כוס מכל סוג כוסברה ופטרוזיליה, קצוצים דק
1 בצל גדול, קצוץ דק
1/2 כפית כמון
4 כפות שמן זית
פלפל ירוק חריף קצוץ (לפי הטעם)
מלח ופלפל שחור גרוס
לקרם עגבניות:
2 ק"ג תערובת עגבניות מכל הסוגים (שרי, צהובות, כתומות, רגילות, שוקוליטוס וכו'), חתוכות לרבעים (מגוון העגבניות מייצר עומק טעמים)
1/2 כוס שמן זית איכותי
3 שיני שום, קצוצות גס
8 עלי מרווה
4-5 פרוסות פלפל ירוק חריף
מלח ופלפל שחור גרוס
שמנת חמוצה של פעם (27%) כמה שרוצים, פלוס זילוף שמן זית
אופן ההכנה:
מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים למחית אחידה, מאזנים תיבול, מכדררים לקציצות ושומרים בקירור (מומלץ לטבול את הידיים במים כדי שמסת הבשר לא תדבק).
מכינים את קרם העגבניות: מחממים סיר רחב שוליים עם שמן זית, שום, מרווה ופרוסות פלפל חריף. צולים כ-2 דקות ומוסיפים את כלל העגבניות. מביאים לרתיחה ומכסים.
מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות תוך ערבוב מדי פעם. העגבניות יגירו נוזלים והתערובת תוסמך. מתבלים במלח ופלפל, ומאזנים טעמים.
מוסיפים את הקציצות, מכסים שוב ומבשלים כ-10 דקות נוספות. מגישים לצד שמנת חמוצה של פעם וזילוף שמן זית.